Fijne opvangplek

Bij ons in huis hebben de kinderen heerlijk de ruimte om vrij te kunnen spelen.
Een ruime keuken waar we gezellig aan tafel kunnen eten en drinken, de dag rustig beginnen met een puzzeltje of een boekje en waar we leuke knutselactiviteiten kunnen doen.
Daarnaast bevindt zich de ruime woonkamer, hier hebben de kinderen vrij de ruimte om te kunnen spelen. Ook zitten we vaak even op de bank om gezellig een boekje te lezen, te knuffelen en zo nu en dan een educatief filmpje te kijken wat bij het thema past.
Op de zolder is de slaapkamer voor de kindjes, hier staat altijd de babyfoon aan, zo kan ik hen goed in de gaten houden. Ieder kind heeft zijn vaste bedje en (hoes-)lakentje en deken. Zo houden we de hygiëne in stand.
Ook hebben we een fijne tuin, hier staan fietsjes, een glijbaan en watertafel in de zomer. De tuin is geheel afgeschermd. Van de speeltuin tegenover ons huis maken we ook erg graag gebruik van!

Uiteraard is iedere ruimte door de GGD goedgekeurd en staat de veiligheid en hygiëne voorop. (Brandmelders, traphekjes, stopcontactbeveiligers, etc.)

Christelijk

De rode draad die ik doorvoer  bij het opvangen van kinderen is het christelijk geloof.  Deze normen en waarden wil ik  graag aan de kinderen meegeven. Door  bijbel te lezen, te bidden en te danken  met het eten, christelijke liedjes te zingen  en natuurlijk extra aandacht te geven  rond de christelijke feestdagen.
Mochten ouders zelf niet  christelijk zijn maar het wel belangrijk vinden dat hun kind hier kennis mee maakt en  mijn werkwijze hierin accepteren en respecteren, dan is het kind uiteraard welkom!

Leuke activiteiten

Naast het vaste dagritme zullen  we  ook  extra activiteiten ondernemen. Heel simpel door een leuk knutselwerkje te maken, zeker rondom de Christelijke feestdagen (Pasen, Kerst, etc.) en Sinterklaas!
Maar ook lekker door het park struinen als het bijvoorbeeld herfst is, dan kunnen we mooie blaadjes en eikeltjes vinden. Of een boodschapje halen bij de supermarkt zodat we daarna  lekkere koekjes kunnen bakken!
Een feestje slaan we natuurlijk niet over, als er een kindje jarig is vieren we dat zeker!
Samen liedjes zingen, zelfs zo hard dat alle papa’s en/of mama’s het kunnen horen, een cadeautje hoort er natuurlijk  ook bij. En als ouders het leuk vindt mag uw kindje natuurlijk trakteren zodat het feestje helemaal compleet is.

Duidelijke communicatie

Voor ouders is het heel prettig te weten hoe hun kind het gehad heeft die dag. Heeft het lekker geslapen, heeft het zijn flesjes wel leeg gedronken, heeft het nog wat leuks gedaan vandaag?!

Natuurlijk hebben we het hier aan het einde van de dag even over maar daarnaast is het ook prettig om nog even na te lezen. Hiervoor gebruik ik een overdrachtsschriftje daar schrijf ik voor de baby’s iedere dag een verhaaltje in, slaaptijden en de hoeveelheden en tijden van de voedingen. De oudere kindjes sowieso 1 verhaal in de week. Ook voor mij is het prettig om te kunnen lezen hoe het met het kind is. Want ’s ochtends bij de overdracht die ik van ouders krijg kan er ook altijd wat bij inschieten. Heeft het een druk weekend gehad of heeft het die nacht slechter geslapen, komen er tandjes door?! Dan is dat handig om te weten!

Hoe ziet de dag eruit?

Als de kinderen gebracht worden kunnen ze vrij spelen, een  puzzeltje aan tafel maken of  samen een boekje lezen.
Vanaf 9.30 wil ik een schema aanhouden  die  in de basislijnen iedere dag hetzelfde zal zijn. Zo weten de kinderen waar ze aan toe zijn en is er structuur en regelmaat.
9.45     –      Tafelmoment
We beginnen de dag met een stukje uit de kinderbijbel te lezen en gezellig liedjes zingen. Daarna zullen we een lekker stukje fruit eten en wat drinken.
10.30   –   Binnen of buiten spelen.
Regelmatig zullen we een leuk knutselwerkje maken, deze zullen passen bij het thema en/of feestdagen. Bij lekker weer zijn we ook vaak buiten te vinden,  in de tuin of  het speeltuintje.

Kan dit niet dan spelen we gezellig met elkaar binnen, zetten we een muziekje op, lezen een boekje lezen of  vrij spelen. Samen ontdekken en ontwikkelen!

12.00   –    Tafelmoment
Smullen van een broodje en een beker melk.
12.45   –    Middagslaapje
Ook de kindjes die niet meer slapen hebben een  rustmoment.
15.15   –    Tafelmoment
Sap en  een tussendoortje
Daarna is het weer  vrij spelen en zullen de papa’s en/of mama’s al snel komen!
De allerkleinsten onder ons hebben  hun eigen schema van thuis, deze  neem ik natuurlijk zo veel mogelijk  over zodat ze gewoon in hun ritme blijven.